به گزارش پایگاه خبری پیک سیلک: مسعود قرائتی / شامگاه آخرین پنجشنبه مهرماه کتابفروشی ساربوک محل دیدار و گفت و گوی تنی چند از اصحاب رسانه، خادمین کتاب و صاحبان اندیشه بود. در این جلسه که به همت و دعوت محمد علی خرمی (مدیرمسئول مشکات آنلاین و نشریه مردم کویر) و همکاری اداره ارشاد کاشان و ساربوک شکل گرفته بود بحث ها و راهکارهایی در ارتباط با نقش رسانه در فرهنگ کتاب و کتابخوانی و نیز ارتباط این دو با دنیای مجازی مطرح گردید. بر روی سه صندلی مقابل مدعوین به ترتیب خانم زینب رسول زاده (مجری برنامه ) ، دکتر ابوالفتحی( مدیر مسئول روزنامه سراسری بهار) به عنوان مهمان ویژه همایش و دکتر جوادی رئیس ارشاد کاشان قرار داشتند. دکتر ابوالفتحی در ابتدا با اشاره به تلگراف به عنوان اولین عامل فنی که شکل گیری آن منتهی به شکلگیری رسانههای مدرن گردید، گفت: هنوز هم روزنامه ها با این واژه کار میکنند و روزنامه پرتیراژ " دیلی تلگراف" که نام خود را نیز از این تکنولوژی گرفته و حتی اجزای امروزی دنیای مجازی از قبیل تلگرام و اینستاگرام و... همه وامدار همان تلگراف و تلگراف خانه هستند. تلگراف اولین ساخته بود که بشر را از ارتباط چهره به چهره بی نیاز ساخت. دکتر ابوالفتحی از همان ابتدا درباره سوژه این نشست (نقش رسانه در فرهنگ کتابخوانی) گفت: در شرایط فعلی قبل از آن که رسانه به کمک کتاب و مطالعه بپردازد مطبوعات اول باید خودشان را نجات دهند. آنها باید از این وضعیت فعلی خارج شوند. وی سپس با برشمردن دلایل گوناگون رکود مطبوعات در کشور به ارتباط آن با دنیای مجازی و از جمله تلگرام پرداخت و گفت :مطبوعات باید و مجبورند حضور تلگرام را بپذیرند در عوض باید کاری کنند تا جذابیت در نظر مردم را پیدا کنند. تحلیلی تر و با حرکت به سمت پردازش خبر تا تولید خبر باشند. یکی از این راهها گرافیک محوری است نوع چینش و گرافیک باید تغییر کند تا جذابیت بصری ایجاد کنند.
مطبوعات باید جرات بیشتری داشته باشند به خط قرمزها نزدیک شوند و از بعضی عبور کنند، چون بعضی از این خط قرمزها خود ساخته است. اگر نمی توانند، بی خود در این مسند نشسته اند. جوادی رئیس ارشاد: بر افتادن مطبوعات یعنی فاجعه، سخنران بعدی این مراسم دکتر مصطفی جوادی رئیس ارشاد کاشان بود وی با اشاره به تیراژ پایین کتاب و پایین بودن سطح مطالعه در کشور گفت :همه فجایعی که در گوشه و کنار کشور رخ می دهد از فقدان فرهنگ است این درست است که مقداری از آنها ناشی از فقر است اما اگر مطبوعات تعطیل شود و سرانه مطالعه از این هم پایینتر بیاید باید عزا بگیریم وی در ادامه گفت: ما این جلسه را تشکیل نداده ایم که گناه کتاب نخواندن مردم را به گردن مطبوعات بیندازیم وقتی میگوییم رسانه، بیشتر مردم را شامل میشود. در معنی آن هر یک از ما میتوانیم یک رسانه باشیم.
معلم، منبری و خلاصه تلگرامی که اکنون به مدد تکنولوژی روز در اختیارمان هست، ما را به یک رسانه تبدیل کرده است. این سخن که میگویند "حالا دیگر تلگرام هست کتاب یعنی چه؟ " سخن بیهوده و نابجایی است.
امروزه در کمال تاسف میبینیم که بعضی از مردم چنین نگاهی به تلگرام دارند و بدتر از آن اینکه، تلگرام ابزاری شده که ساعات در کنار هم بودن اعضای خانواده را به ۳ ساعت تقلیل داده است ساعاتی که باید با هم صحبتی، همنشینی ،عشق بازی و غیره بگذرد با سر فرو بردن در گوشی هوشمند طی می شود.پ
در پایان حاضرین پیشنهادهایی را در باب رونق مطالعه ، کتاب و مطبوعات ارائه دادند و نیز سوالاتی را مطرح نمودند که آقایان جوادی و ابوالفتحی به آن پاسخ دادند.