کارشناس مسؤل واحد مامایی دانشگاه علوم پزشکی کاشان از انجام 15472 زایمان طبیعی در مجموع بیمارستان های دولتی و خصوصی شهرستان های کاشان و آران و بیدگل از زمان ابلاغ بسته خدماتی ترویج زایمان طبیعی توسط وزارت بهداشت در اردیبهشت 93 تا پایان 96 خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری پیک سیلک : مهدی سلطانی راد/ افسانه همتی در نشست خبری با خبرنگاران افزود: بیمارستان های دولتی شهیدان بهشتی و رجایی کاشان و آران و بیدگل نیز در همیبن مدت شاهد 7716 زایمان طبیعی بودند که از این تعداد 7000 مورد به صورت زایمان کاملأ رایگان انجام شد.
وی هدف ار ابلاغ این بسته ابلاغی وزارت بهداشت در اردیبهشت 93 را برقراری عدالت در تأمین بار مالی خدمات بهداشتی پزشکی به عموم مردم، بهبود کیفیت خدمات، بهره مندی از مراقبت های بهداشتی، حفظ شأن و کرامت مادران باردار و کاهش سهم مردم در پرداخت هزینه ها دانست و افزود: مجموع دستور العمل های ابلاغی برنامه تحول سلامت در اردیبهشت 93 شامل هفته بسته خدمتی بود که یکی از بسته ها شامل دستور العمل برنامه زایمان طبیعی است که ابلاغ اجرای آن در دانشگاه بر عهده مسؤل واحد مامایی دانشگاه گذاشته و از اردیبهشت 93 توسط این واحد اجرا، پایش و ارزیابی شد.
به گفتهی همتی تلاش برای کاهش میزان سزارین در بیمارستان های متخصص زنان و زایمان به میزان 10 درصد نسبت به سال 92 "شروع طرح از سال 93 " ، افزایش رضایت مندی مادران باردار از طریق حفظ حریم خصوصی با بهینه سازی فضاهای فیزیکی اتاق های زایمان، کاهش پرداخت هزینه های زایمان طبیعی توسط مردم "رایگان شدن زایمان در بیمارستان های دولتی کاشان و آران و بیدگل و افزایش ارایه خدمت توسط پرسنل واحدهای مامایی و زنان و زایمان بیمارستان ها، چهار هدف بسته خدمتی ترویج زایمان طبیعی است.
کارشناس مسؤل واحد مامایی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان این که با شروع طرح تحول نظام سلامت در بخش زایمان، بیمارستان های شهید بهشتی کاشان و شهید رجایی آران و بیدگل" دولتی های مشمول طرح " شاهد کاهش زایمان به شیوه سزارین از 76/47 درصد سال 92 به 98/41 درصد سال 95 بود افزود: در مجموع بیمارستان های دولتی و خصوصی دو شهرستان نیز با شروع طرح تحول، درصد زایمان ها به شیوه سزارین از 3/54 به 50/49 درصد کاهش یافت.
افسانه همتی در ادامه از کاهش سزارین های بار اول از شروع طرح تحول نظام سلامت" اردیبهشت 93 "در بیمارستان های دولتی بهشتی و رجایی "مشمول طرح " دو شهرستان، از 84/22 درصد در سال 93 به 62/ 18درصد در سال 95 خبر داد و یادآور شد: همچنین در مجموع بیمارستان های دولتی و خصوصی دو شهرستان از زمان شروع طرح درصد میزان سزارین ها از 86/29 درصد به 59/ 22 کاهش یافت.
وی با اعلام این که از شروع طرح ترویج زایمان طبیعی در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی کاشان و آران و بیدگل به صورت رایگان با حضور 4000 مادر کلاس های آمادگی برای زایمان برگزار شد تصریح کرد: توانمندسازی مادران باردار و خانواده های آنها با فراهم نمودن شرایط برگزاری کلا سهای آمادگی دوران بازرداری می تواند راه حل مناسبی برای مقابله با معضل تغییرات ساختاری و روانی یک زن در دوران بارداری و زایمان باشد.
به گفته افسانه همتی، مراقبت های دوران بارداری تنها به انجام معاینه، آزمایش و سونوگرافی ختم نمی شود و هدف نهایی این کلاس ها بهبود سبک زندگی در بارداری، حین زایمان و تولد نوزاد است که بر پایهی حفظ حقوق طبیعی مادر و جنین استوار است. بنابراین شرکت در این کلاس ها منجر به از بین رفتن درد زایمان نخواهد شد زیرا طبیعت زایمان درد است.
رسانه های اجتماعی
به اشتراک گذاری مقاله
توسط: مدیرسایت
1396/05/25