به گزارش پایگاه خبری پیک سیلک به نقل از مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری کاشان، مدیر مرکزارتباطات و امور بین الملل شهرداری کاشان شامگاه جمعه در آیین میزبانی از دانش آموختگان زبان فارسی در خانه آل یاسین بیان کرد: تپه های سیلک کاشان با بیش از هفت هزار سال پشتوانه تاریخی، خاستگاه نخستین تمدنِ دشت در دنیا است وکاشان فین، کاسپین و قزوین هم ریشه یک دیگر هستند و خاستگاه تمام این سرزمین ها؛ شهر کاشان است.
وی با بیان اینکه کاشان از دیربازمهد پرورش فلاسفه و ادبایی همچون فیض کاشانی، مقبل کاشی و محتشم بوده است، تصریح کرد: در دوره معاصر هم برای داشتن بزرگانی چون سهراب ، مشفق، ملک الشعرای بهار و نظام وفا به خود می بالد.
مدیر مرکزارتباطات و امور بین الملل شهرداری کاشان ادامه داد: شاعران و استادان و ادبان بسیاری از این کویر، پای به گستره سرسبز زبان فارسی نهاده اند و خرسندیم که امروز میزبان چهره های شاخص ادبیات فارسی در عرصه بین المللی هستیم و هشتاد و چهارمین دوره دانش افزایی زبان و ادبیات فارسی را در این شب در خانه تاریخی آل یاسین گرد هم نشسته ایم.
فرجی با اشاره به اینکه دیار کاشان ظرفیت های متعددی در زمینه بین الملل دارد،افزود: تولید و صدور فرش، تولید و صدور عرقیات گیاهی-دارویی، جذب توریست، صنایع دستی و خانه های تاریخیِ بسیار که کاشان را به «شهرجهانی خانه» معروف کرده است.
وی خاطر نشان کرد: یکی از رویکردهای شهرداری کاشان تملک خانه های تاریخی با هدف حفظ و احیای این میراث گرانبهای گذشتگان بوده که یکی از آنها خانه تاریخی آل یاسین است.
مدیر مرکزارتباطات و امور بین الملل شهرداری کاشان با بیان اینکه خانه تاریخی آل یاسین موسوم به خانه ملل، در دوره مدیریت نوین شهری میزبان بسیاری از مناسبت های ملی و بین المللی بوده است، اظهار کرد: هدف شهرداری کاشان معرفی بیشتر این شهر در عرصه بین الملل است و شهرداری کاشان در تمام زمینه های عمرانی، فرهنگی، ادبی، آموزشی و... با همکاری نهادهای مختلف برنامه های مختلفی را در سطح ملی و بین المللی انجام داده است.
فرجی بیان کرد: خانه تاریخی آل یاسین چندین سال میزبان شخصیت های دیپلماتیک از سراسر جهان بوده مانند رئیس سازمان شهروندان جهانی "پروفسور کواک"، رئیس لیگ شهرهای تاریخی "شیگه نوری شیباتا" شهرداران متعدد از شهرهای مختلف و سفرا و وزرا و مستشرقین و در سال گذشته بر اساس پروتکل سه جانبه ای که میان مجمع جهانی شهرهای اسلامی(WAIC)، بنیاد جهانی رهبران شهری(ICL) و شهرداری کاشان در اجلاس شهرداران با موضوع شکوفایی شهری در وین به امضا رسید، به عنوان "دبیرخانه جهانی خانه مجمع جهانی شهرهای اسلامی" انتخاب شد.
وی گفت: این مرکز با همکاری بنياد سعدي با هدف تقويت زبان فارسي، آشنايي با فرهنگ و تمدن و جاذبه هاي ايران اسلامي در ادامه برنامه های سالهای گذشته اقدام به برگزاري دوره دانش افزايي براي فارسي آموزان خارجي کرده است، امیدوارم بازدید امروزفارسی آموزان از جاذبه هاي فرهنگي، تاريخي و گردشگري کاشان در معرفی این شهر باستانی مثمر ثمر بوده باشد.
گفتنی است، شامگاه جمعه مرکزارتباطات و امور بین الملل شهرداری کاشان با همکاري بنياد سعدي، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي کاشان، دانشگاه کاشان و اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان ميزبان فارسي آموزان 44 کشور جهان بود واجرای موسیقی سنتی وشعرخوانی به زبان فارسی توسط فارسی آموزان از جمله برنامه هایی بود که با استقبال همراه بود.