به گزارش پایگاه خبری پیک سیلک به نقل از مرکز ارتباطات و امور بين الملل شهرداري کاشان: ابوالفضل ساروقيان با بيان اينکه اهداف سازمان عمران و بهسازي شهرداري کاشان، شناسايي، بازسازي و مرمت و نگهداري عناصر تاريخي فرهنگي بافت تاریخی شهر است، اظهار کرد: مرمت وحفظ بناهاي تاريخي و مذهبي و مناسب سازي محله هاي قديم براي پاسخگويي به نياز شهروندان در ساليان گذشته درچندين نقطه از بافت تاريخي شهر کاشان انجام شده است.
وي افزود: شهروندان مستقردربافت فرسوده بايدازامکانات شهري مانند ساير شهروندان بهره مند باشند و در ضمن شهروندان ديگر را به زندگي دربافت فرسوده شهرترغيب کنند و درهمين راستا در دوره مديريت نوين شهري تعدادي از گذرها و معابر شهري ضمن رعايت نکات مرمت بافت تاريخي ،مناسب سازي شده است.
مديرعامل سازمان عمران و بهسازي شهرداري کاشان ادامه داد: مرمت گذرهاي قديمي شهرعلاوه بر اينکه به فضاي کسب و کاردر این گونه محلات رونق مي دهد زمينه اشتغالزايي را نيز فراهم نموده و به تبع آن احیاء بافت فرسوده صورت خواهد گرفت.
سارقيان با اشاره به مرمت ها و بازسازي هاي صورت گرفته در دوره مديريت نوين شهري بيان کرد: گذر درب يلان، گذر درب فين و گذر قلعگر، گذر آب انبار خان، گذر سرفره از جمله گذر هايي بوده است که مرمت شده است همچنين مرمت زيارت طاهر منصور که از سال گذشته آغاز شده بود به اتمام رسيد.
وی گفت: يخچال طبيعي تاریخی جلالي دارای مخزنی به ارتفاع 30متر و قطر 22 متر است و مرمت این بنای سلجوقی نيز توسط سازمان عمران و بهسازی شهرداری کاشان در دست اقدام است.
گفتنی است، مطالعه عکس هوایی سال 1333 شمسی بیانگر وجود 12 یخچال در شهر کاشان است و امروزه تنها دو نمونه یخچال داخل قلعه جلالی باقی مانده است. ساختمان این یخچال ها به مقتضای کارکردشان در زیر زمین دارای پوشش گنبدی شکل منطبق هستند . کاربرد یخچال ها تامین یخ مورد نیاز مردم در فصل تابستان بوده است.