مسعود قرائتی / عصر یک روز تعطیل سه شنبه عید مبعث، جاده قمصر، صدای شانه کارخانجات فرش ماشینی خاموش است اما صدای موزیک و هیاهو فضا را پر کرده و از لابلای آن صدای مجری که با حرارت تشویق می کند و خوش آمد می گوید به گوش می رسد. ابتدا فکر می کنی جشن عروسی در سفره خانه هاست، اما کلمه اسب در میان جملات مجری این تصور را باطل می کند پس باید رفت و دید چه خبر است:
سرتاسر کوچه ماشین پارک شده و اسب های زیبایی که قدم به قدم ایستاده اند. بعضی به درخت بسته شده و بعضی با بند و دهانه ای در دست صاحبش به چشم می خورد.
وارد محل که می شوی میدان وسیعی باز شده که سطح آن با ماسه های بادی پوشیده شده است. یک کالسکه در وسط میدان و مجری میکرفون به دست گلوی خود را پاره می کند تا صدایش را از لابلای موزیک به گوش تماشاچیان برساند.اسب ها یکی یکی با صاحبانشان سواره یا پیاده وارد میدان می شوند و جمعیتی که آنان را تشویق میکند.
گویی حیوان زبان بسته بهتر از صاحبش این تشویق ها را تشخیص ی دهد و با غرور تمام و البته مهربانی به آن پاسخ می دهد.
گاهی خوش رقصی می کند سپس با صلابت تمام و قدم آهسته به کنار جایگاه می آید. توسط مجریان و مربیان مدالی بر گردن مرکب و لوحی به دست راکب و عکسی یادگاری گرفته می شود تا میدان را به دیگری بسپارد.
این سومین هایشی است که از زمان رواج این ورزش در کاشان به اجرا در می اید ، یک بار در آران و بیدگل و دو بار در کاشان و هرسه در فاصله 3یا 4 ماه اخیر بوده است.
مهدی علیخانی صاحب باشگاه سوار کاری سمند واقع در کیلومتر 3 جاده قمصر که یکی از دست اندر کاران این همایش است می گوید:
این همایش از ساعت 9 صبح آغاز گردیده وتا ساعت 13 ادامه داشته سپس از ساعت 15 امروز مجددا شروع و تا ساعت 18 ادامه خواهد داشت، حدودو یکصد سر از بهترین اسب ها و سوارکارانشان در این همایش شرکت دارند.
شرکت کنندگان بیشتر از منطقه کاشان، آران بیدگل، نوش آباد، بادرود،نطنز وحتی اصفهان هستند. وی هدف از تشکیل چنین برنامه هایی را تشویق و حمایت از از این ورزش مفرح و معرفی اسب های اصیل دانست و گفت این برنامه زیر نظر اداره تربیت بدنی و فدراسیون سوار کاری با هزینه ای معادل با 20 میلیون تومان توسط خود باشگاه و دوماه تدارکات ترتیب یافته است.
از نکته های بارز و قابل توجه این برنامه شاد، حضور جمعیت خانم ها در جایگاه تماشاچی و حتی حضور خانم های سوار کار در میدان سوار کاری است. مجری توانمند این همایش آقای وحید نهادی بود که به معرفی سوار کار و اسبش می پرداخت و با حرارت تمام شناسنامه ای از این حیوان را از قبیل سن – نژاد- نام مادر و حتی نام پدر اعلام می کرد.