سیزدهمین تجلیل باشکوه ازخیرین مدرسه ساز
شامگاه 5شنبه گذشته و در مراسمی ویژه از خدمات نیک اندیشانه شمار قابل توجهی از خیرین مدرسه ساز کاشان و اهداکننده زمین جهت ساخت و ایجاد فضاهای آموزشی با حضور خانواده های آنان تقدیر و سپاسگزاری شد.
در این مراسم که از ساعت 19 و 30 و تحت عنوان سیزدهمین جشنواره تقدیر از خیرین مدرسه ساز کاشان در سالن ورزشی دبیرستان خیرساز هاشم زاده و با رژه و آیین زیبای سوگند به پرچم مقدس کشورمان توسط تعدادی از دانش آموزان دختر دبستان پیله وریان و سپس همخوانی و اجرای بیادماندنی سرود نابینایان دختر و پسر گروه تیام آغاز شد با حضور دکتر حافظی " مدیر مجمع خیرین مدرسه ساز ایران " ، حاج محمد کتابچی " مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز کاشان " ، قائدی ها " مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان " و خدمتی " مدیر آموزش و پرورش کاشان " با اهدای تندیس ویژه جشنواره از شماری از خیرین مدرسه ساز کاشان تقدیر شد.
همچنین در ادامه این مراسم و در سالی که کاشانی ها صدسالگی آموزش و پرورش نوین را در شهرشان جشن می گیرند زنگ نمادین این آیین توسط دکتر مازوچی "خیر نیک اندیش " به صدا درآمد و کیک ویژه این صدسالگی نیز توسط خانم احمدی " معاون وزارت آموزش و پرورش " و شماری از مدیران و میهمانان حاضر در مراسم بریده شد. در بخش هایی از این مراسم نیز حاضران شاهد اجرای پراستقبال موسیقی پاپ بودند و در انتها نیز از کتاب " راه بی پایان " به عنوان اولین کتاب از مجموعه خیرین مدرسه ساز کاشان با حضور نویسنده و مؤلف " جابر تواضعی " و شماری از مدیران و خیران مدرسه ساز کاشان رونمایی شد.
بخش مهم، قابل توجه و ارزشمند دیگر این مراسم نمایش خلاقیت ها و دستاوردهای تأمل برانگیز هنری و علمی شماری از دانش آموزان دختر و پسر هنرستان های کاردانش و فنی حرفه ای کاشان در قالب یک نمایشگاه در چند قدمی محل استقرار میهمانان و حاضران در جشن سیزدهم خیرین مدرسه ساز کاشان با حضور 7 هنرستان، 2 دبیرستان و یک پژوهش سرا و 4 دبستان بود که با استقبال و بازدید خوب و قابل قبول میهمانان مراسم مواجه شد و باعث افزایش انگیزه و شوق استمرار حرکت های علمی و هنری در بین مسؤلان دانش آموز غرفه ها و دبیران و معلمان آنها گردید.
مدیر آموزش و پرورش کاشان به عنوان اولین سخنران، این مراسم را شکرگزاری به درگاه خداوند به خاطر وجود با ارزش و متعدد خیرین مدرسه ساز در کاشان دانست. خدمتی سپس نمایشگاه خلاقیت ها و هنر دانش آموزان برخی هنرستان های کاشان در حاشیه این مراسم را مورد اشاره قرار داد و افزود: آموزش و پرورش جریان مولد علم و دانش است و این نهاد می تواند اقتصاد مقاومتی مورد تأکید رهبر انقلاب را به عینتی تمام عیار تبدیل کند. قائدی ها "مدیر کل آموزش و پرورش استان " نیز در سخنان کوتاهی با بیان اینکه بسیاری از اهداف آموزشی کشور با وجود نیات خداپسندانه خیران مدرسه ساز شکل گرفته است افزود: امروز در عرصه تأمین زیرساخت های آموزشی حقیقت انکارناپذیر بالاتر بودن ثواب ساختن مدرسه از مسجد وجود دارد و بنابراین حقیقت باید اذعان کرد ساختن مدرسه لیاقتی می خواهد که نصیب هر کسی نمی شود. وی افزود: بنابر روایات کسی که کار خیر انجام می دهد در زمین آخرت خود و برای خود خانه می سازد.
منتخب مردم کاشان در مجلس دهم نیز در سخنانی با ابراز خرسندی از حضور در جمع خیران مدرسه ساز که خدا و فرشتگان به وجودشان افتخار می کنند افزود: بسیار خوشحالم که در زمان حضور بنده در دانشگاه کاشان شاهد حضور و فعالیت این قشر نیکوکار در دانشگاه و تأمین برخی زیرساخت های حوزه آموزش عالی با وجود اشخاصی مانند دکتر الماسی بودیم. دکتر ساداتی نژاد با تأکید بر اینکه خیرین در حوزه سلامت نیز دین خود به مردم را ادا کرده اند یادآور شد: خیرین در واقع در این دنیا با انفاق و وقف مال و سرمایه خود به عمل صالح و نیکو می پردازرند و برای آخرتشان پس انداز و سرمایه گذاری می کنند چرا که در روز محشر سرمایه های دنیوی ارزشی نخواهند داشت و انسانها با اعمال خود ارزیابی می شوند. استاد برجسته دانشگاه کاشان نیز سخنران بعدی این مراسم بود. دکتر فهیمی تبار با اشاره به اینکه آنچه توسط انسانها بخشیده می شود قبل از رسیدن به دست نیازمند به دست خدا می رسد یادآور شد: خداوند در موضوع انفاق و بخشش اموال طرف معامله با نیکوکاران و خیرین است و بنابر برخی روایات دست خود را به هنگام انفاق و بخشیدن ببوسید چرا که آن دست متبرک شده با دست خداست. وی با یادآوری نام و نشان موقوفه های باسابقه ای مانند بیمارستان های متینی، نقوی، اخوان و مدارسی که از سالهای پیش از انقلاب در کاشان بدست خیرین مانند معارفی ساخته شد تصریح کرد: فطرت نیک اندیشی از دیرباز در بین پیشینیان ما در کاشان نهادینه شده بود و امروز نیز باید با نیازسنجی و درک شرایط امروز و توجه به نیازهای مردم و شهروندان کاشان از نعمت خیرین استفاده کرد. فهیمی تبار اعتماد سازی میان خیرین و مسؤلین و وجود صداقت در مدیران اجرایی شهر را لازمه تحکیم رابطه میان این دو قشر دانست و افزود: علاوه بر تجلیل و بزرگداشت خیرین نیک اندیش، این قشر ارزشمند باید رد و اثر کار خیر و نیک خود را مانند امروز که مراسم در دبیرستان هاشم زاده و در حضور خیر این مرکز آموزشی برگزار می شود ببینند تا به مدد استمرار مشارکت این عزیزان در کارهای خیر و عام المنفعه در آینده نزدیک شاهد این باشیم که دیگر نیازی به احداث مدرسه نباشد و تجهیز مدارس به لوازم و وسائل آموزشی در دستور کار خیرین قرار گیرد.
استاد اکبر حلی نیز در سخنانی کوتاه و در مقام مرمت گر بناهای تاریخی کاشان، این شهر با وجود بناهایی مانند مسجد آقابزرگ و حمام ها و آب انبارهای تاریخی اش از جمله شهرهایی در ایران دانست که مردم در ساخت آن مشارکت گسترده ای داشته اند. وی مسجدآقابزرگ را به عنوان شاخص مساجد خاورمیانه در معماری که حاج محمد تقی خانبان " پدر همسر ملا محمد مهدی نراقی " برای جلسات درس و بحث دامادش ساخت را شاخص بناهای خیرساز کاشان دانست.
گفتنی است در حاشیه این مراسم حاج محمد کتابچی " مدیر عامل مجمع خیرین مدرسه ساز کاشان " از امضای تفاهم نامه با 13 خیر نیک اندیش برای تقبل هزینه های 13 پروژه آموزشی در کاشان و همچنین عقد تفاهم با معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان برای تجهیز مدارس خیرساز این شهر به یونیت داندانپزشکی به همراه کادر انسانی متخصص آن خبر داد. از جمله حاشیه های جالب این مراسم نیز به رخ کشیدن صدسالگی آموزش و پرورش نوین در کاشان از سوی حاج محمد کتابچی به اصفهانی ها در حضور مدیر کل اصفهانی آموزش و پرورش استان بود که قائدی ها نیز در واکنش به این غافلگیری فقط به خنده و همراهی با تشویق کتابچی توسط حضار بسنده کرد!