مصطفی معین: در انتخابات سال 84 دیگران باید به نفع من کنار می رفتند

مصطفی معین: در انتخابات سال 84 دیگران باید به نفع من کنار می رفتند

مصطفی معین: در انتخابات سال 84 دیگران باید به نفع من کنار می رفتند

 
 وزیر علوم دولت اصلاحات دانشگاه را نهادی پیشرو و صاحب فکر و اندیشه دانست که نمی توان چیزی را به زور به آن تفهیم و اجبار کرد و به آن دستور داد و در این بین تشکل های سیاسی، علمی و فرهنگی دانشجوئی داخل دانشگاه نه تنها تهدید نیستند و نباید به آنها سؤظن داشت که باید فضائی امن برای فعالیت همه آنها فراهم کرد.

دکتر مصطفی معین که صبح 16 آذر در تالار آزادی دانشگاه کاشان و به دعوت انجمن اسلامی این دانشگاه سخن می گفت در ابتدا با ابراز خوشوقتی از حضور در دانشگاه کاشان افزود: احداث این دانشگاه ثمره ی تلاش ها و جدیت مرحوم آیت الله یثربی است که جدا از تفکرات جناحی و سیاسی انسانی روشن بین و آینده نگر بودند که با آن سن و سال پیگیر احداث این دانشگاه بود و گاهی برای بازدید از مراحل احداث دانشگاه بر سر پروژه حاضر می شد. معین ادامه داد: عدالت آموزشی از اهداف مهم وزارت علوم در دولت سازندگی بود و احداث دانشگاه کاشان در همان سالها در راستای همان عدالت آموزشی انجام شد و به ثمر نشست و خوشبختانه در همان بدو امر از انسانی فرهیخته و مؤمن و تحصیلکرده مانند دکتر شامخی به عنوان رئیس دانشگاه استفاده گردید.

وی در ادامه با اشاره به دیرینه بودن جوش و خروش سیاسی دانشگاه در طول دهه های گذشته یادآور شد: از جمله اولین فرازهای تاریخی جنبش دانشجوئی در ایران به دوران بعد از کودتای سال 32 و شهادت 3 تن از دانشجویان دانشگاه تهران در 16 آذر بر می گردد. وی ادامه داد: مبارزه با رژیم طاغوت به همراه مردم در قبل از انقلاب و حضور در جبهه ها در زمان جنگ تحمیلی و شرکت در سازندگی کشور بعد از جنگ و به ویژه در روشنگری و نشاط بخشی به محیط های دانشجوئی در آستانه انتخابات دوم خرداد76 و احساس وظیفه و مشارکت در انتخابات خرداد 92 از جمله دیگر فرازهای دانشگاه و دانشجویان در طول تاریخ معاصرمان است.

وزیر علوم دولت اصلاحات سال 84 را یکی از دوران های فرود جنبش دانشجوئی دانست و افزود: بی تفاوتی و انفعال دانشگاهیان و دانشجویان نسبت به مسائل سرنوشت ساز جامعه که از اواخر دولت دوم آقای خاتمی و با مباحثی مثل دور زدن رئیس جمهور و عبور از تفکرات وی شروع گردید به انتخابات خرداد 84 هم کشیده شد و حتی سعی و تلاش من در سفرهای انتخاباتی ام در آن دوران و کوشش به تحرک واداشتن بخش بزرگی از دانشجویان کشور برای مشارکت در انتخابات بی فایده بود و به عقیده من یکی از عوامل رویش دولت های نهم و دهم و سؤمدیریت های آن 8 سال که هزینه بزرگی به کشور تحمیل کرد را باید در سکوت دانشگاه در اوایل سال 84 جستجو کرد.

دکتر معین در بخشی دیگر با انتقاد از ادعای وزیر علوم دولت نهم که در سال دوم این دولت ادعا کرده بود 2000 عضو هیئت علمی به دانشگاه ها اضافه شده است یادآور شد: مشخص نیست که آیا این عده از صلاحیت علمی و اخلاقی و دانش برخوردار بودند یا نه و کسی هم در آن ایام از سردمداران وزارت علوم وقت سؤال نکرد که این عده با سپری کردن کدام فرایندهای قانونی عضو هیئت های علمی شده اند.وزیر علوم دولت سازندگی سپس با اشاره به لزوم فعال بودن تشکل های سیاسی و فرهنگی در دانشگاه ها تصریح کرد: در دوران سازندگی و اصلاحات دانشگاه های کشور از پویائی و نشاط علمی و تحرک سیاسی خوبی برخوردار بودند به صورتی که از سال 76 تا 84 نردیک به 2000 نشریه و مجله علمی و فرهنگی و سیاسی در دانشگاه ها منتشر می شد و تشکل ها در داخل دانشگاه تحرک خوبی داشتند اما بعد از دولت اصلاحات انجمن های اسلامی با محدودیت و حتی تعطیلی فعالیت های خود مواجه شدند و در این میان مشخص نشد دولت های نهم و دهم چرا حکم به تعطیلی انجمن های اسلامی دادند.

وزیر مستعفی علوم در دولت اصلاحات با بیان اینکه دانشگاه های کشور قبل از دولت های نهم و دهم از جهت تولید علم هم در سطح خوبی بودند خاطرنشان کرد: وزیر علوم دولت نهم در سال 85 و یک سال بعد از روی کار آمدن این دولت مژده افزایش چشمگیر بار علمی دانشگاه ها را داد اما این در حالی است که تولید علم و جهش علمی یک شبه به وجود نمی آید و باید 10 و یا 20 سال صبر کرد تا ثمره تلاش انسان های زیادی در راه تولید علم نمایان شود اما دوستان گویا دوستان فراموش کرده بودند که سهمی هم از این موفقیت را به تلاش های دولت های قبل از خود اختصاص دهند.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا دکتر معین و مهرعلیزاده با کنارنرفتن خود از عرصه انتخابات سال 84 باعث نتیجه ی انتخابات ریاست جمهوری آن سال شدند یا نه خاطرنشان کرد: شرایط آن زمان ایجاب می کرد که به خاطر صلاحیت علمی و تخصص من و اینکه از طرف اکثر گروه های اصلاح طلب حمایت می شدم دیگر کاندیداها به نفع بنده کنار بروند. در آن زمان 3 کاندیدای اصلاح طلب در میدان حضور داشتند و بنده حتی از دوستان همفکر خواستم تا در شورای مشورتی خود به

 ارزیابی میزان مقبولیت و محبوبیت کاندیداهای جریان ما بپردازند تا گزینه های کم امید به نفع کاندیدای رأی آور کنار بروند اما اینگونه نشد و تکثر گزینه ها منجر به رخدادی شد که همه شاهد آن بودیم.

گفتنی است قبل از سخنرانی دکتر معین، امید رجبی -دبیر انجمن اسلامی دانشگاه کاشان-  در سخنانی کوتاه با ابراز خرسندی از حضور دکتر معین در دانشگاه کاشان گفت: استقلال و حرمت دانشگاه ها همیشه باید حفظ شود وی ادامه داد: معتقدیم وقتی نهادی برای سخنرانی یک فعال سیاسی در دانشگاه مجوزی صادر می کند باید امکانات برای ابراز عقاید فرد سخنران مهیا باشد و ما تلاش مان در راه نهادینه شدن این آزادی در دانشگاه است. تقدیر و تکریم از دکتر مصطفی معین و همچنین تقدیر از محمدرضا امیری- دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه کاشان – از برنامه های پایانی این نشست و سخنرانی بمناسبت روز دانشجو بود.

مدیرسایت
توسط: مدیرسایت 1395/11/17
ارسال نظر

نظرات

مشاهده تمام نظرات

ارسال یک نظر

اخبار آی تی

  • روبات روسی به فضا می رود

    روبات روسی به فضا می رود

    نخستین نمونه روبات شرکت دولتی «روس کاسموس» پیمانکار این طرح علمی و فضایی، قرار است سال 2019 برای آزمایش آماده شود. براساس برنامه ریزی صورت گرفته، روبات ویژه که انتظار می رود سال 2021 به ایستگاه فضایی بین المللی منتقل شود، توان انجام امور مختلف از جمله راهپیمایی و هدایت فضاپیمای باری بدون سرنشین را هم خواهد داشت.

    مشاهده مقاله
  • این پهپاد مین های زمینی را شناسایی و منفجر می کند

    این پهپاد مین های زمینی را شناسایی و منفجر می کند

    شاید زمانی که بسیاری از هم سن و سال های مسعود حسنی مشغول ساخت خانه های لگویی خود بودند، این جوان افغانستانی در فکر تکمیل اختراعی بود که در نهایت به نخستین نمونه اولیه پهپادهای یابنده و منفجر کننده مین های زمینی تبدیل شد. درادامه با تک شات همراه باشید

    مشاهده مقاله
  • به زودی ضربان قلب شما پسورد شما می‌شود

    به زودی ضربان قلب شما پسورد شما می‌شود

    به گفته محققین ضربان قلب شما می‌تواند جایگزین پسورد شما هنگام استفاده از لوازم الکترونیکی باشد.  محققان دانشگاه Binghamton راهی جهت حفاظت از سوابق سلامت جسمانی افراد را باستفاده از ضربان قلب افراد یافته‌اند

    مشاهده مقاله
  • لنزهای چشمی دوربین دار در راهند

    لنزهای چشمی دوربین دار در راهند

    سال‌هاست که محققان روی تلفیق سخت افزارهای کامپیوتری و لنزهای چشمی کار می‌کنند. اولین دستاورد در این زمینه نیز مربوط به تیم دانشگاه واشنگنتن در شهر سیاتل است که موفق شده‌اند نمونه اولیه یک مدار الکتریکی،یک دریافت کننده امواج رادیویی

    مشاهده مقاله
  • خرید با شارژ ایرانسل از «کافه بازار»

    خرید با شارژ ایرانسل از «کافه بازار»

    خرید نرم‌افزارهای موبایلی با شارژ ایرانسل در «کافه بازار» امکان‌پذیر شد.

    مشاهده مقاله

عضویت در خبرنامه

برای عضویت در خبرنامه کافی است نام و ایمیل خود را وارد کنید


👍 خبرنامه مردم سیلک

خبرنامه مردم شهرستان کاشان