نگاهی به نمایشگاه بین المللی فرش ماشینی تهران

نگاهی به نمایشگاه بین المللی فرش ماشینی تهران

نگاهی به نمایشگاه بین المللی فرش ماشینی تهران

هشتمین نمایشگاه بین المللی انواع کفپوش ، موکت ، فرش ماشینی و صنایع وابسته که در شهریور ماه امسال با حضور گسترده تولید کنندگان و غرفه داران کاشانی  همراه بود با همه قوت ها وضعف هایش به پایان رسید. با حضور در نمایشگاه شاید بتوان گفت نوعی دلگرمی و امید را می توان بین شرکت کنندگان و غرفه داران تماشا کرد. ولی در این میان نکاتی  قابل ذکر است که در این مجال به ذکر چند نکته برجسته آن می پردازم. 
نکته نخست آنکه به نظر می رسد چشم انداز کاهش تنش های بین المللی و کاهش شدت تحریم ها تاحدی توانسته بارقه های امید را در دل فعالان این حوزه انداخته باشد. در این میان تولید کنند گان فرش میبایست با شناخت کافی و دانش لازم از بازار و سلیقه مشتریان قدم برداشته و خود را با بازارهای جهانی منطبق نمایند. نکته دوم حضور  محدود چند کشور و تولید کننده در این نمایشگاه بود . به طوری که تنها 6 تولید کننده از کشورهای ترکیه ، تایوان و چین حضور داشتند که انتقاد برخی فعالان حوزه فرش را در برداشت  و معتقد بودند با ایجاد ساز و کارهای مناسب می توان فضای رقابتی جدی در نمایشگاه بین المللی ایجاد کرد. نکته سوم آن که شهرستان کاشان و آران و بیدگل به عنوان  بزرگ ترین تولید کننده فرش ماشینی ایران چرا نباید مانند نمایشگاه فرش غازی عِینتاب ترکیه صاحب نمایشگاه بین المللی باشد. 
نمایشگاهی که ایجاد آن می تواند در همه زمینه ها موجب رونق  اقتصادی و معرفی کاشان به جهانیان شود که این مورد نیز مستلزم تلاش و حرکتی جدی از طرف مسئولین شهرستان و تجار و بازرگانان می باشد. نکته چهارم با نگاهی کوتاهی به رونق نمایشگاه دموتکس ترکیه در می یابیم که چگونه ترک ها از خاکستر رکود در نمایشگاه دبی بهره  لازم را برده و خود را به عنوان یک برند نمایشگاهی در جهان معرفی کردند حال با وجود نا آرامی های اخیر ترکیه و با توجه به امنیت موجود  در کشور عزیزمان ایران مسئولین و صاحبان صنایع از فرصت مناسب جهت جذب سرمایه گذاران و فعالان این حوزه خود را برای معرفی به بازارهای جهانی آماده نمایند .
آنچه در زیر می خوانید ماحصل گفتگو با شماری از فعالان اقتصادی و سیاسی در نمایشگاه بین المللی فرش ماشینی و صنایع وابسته است.
 
 
 
تحقیق و توسعه نیاز شرکت های فرش
دکتر ساداتی نژاد : صادرات فرش نقش اساسی در انتشار فرهنگ ، تمدن و ادب ایران دارد . فرش ماشینی بر خلاف اقبال خوب مشتریان داخلی اما درصادرات با مشکلاتی مواجه است . که می توان به مشکلات بین بانکی و شناخت ناکافی تولید کنند گان به بازارهای جهانی اشاره کرد حضور در بازار جهانی نیازمند شناخت دقیق بازار و تحقیقات می باشد که خود مستلزم  ایجاد واحد (r&d) و ارتباط صنعت و دانشگاه در زمینه بازار سنجی می باشد. در حال حاضر صاحبان صنایع  به واحد (r&d) توجه کمی  داشته اند که این موضوع در صنعت فرش نیز قابل مشاهده می باشد بر این اساس صاحبان صنایع با افزایش دانش خود و با توجه به تحولات اخیرکشور ترکیه از فرصت بدست آمده کمال استفاده را داشته باشند و ما در آینده حضور هوشمندان و گسترده شرکتهای ایرانی خواهیم بود .
 
 
عدم آمار و اطلاعات دقیق مانع توسعه صنعت فرش کاشان 
حسین عدالت 
دبیر اتحادیه فرش ماشینی کاشان
فرش ماشینی به عنوان یکی از بزرگترین صنایع کاشان که بخش عظیمی از اشتغال را به خود اختصاص داده است تماما توسط بخش خصوصی اداره می شود. سرمایه گذاران علاوه بر مشکل رکود بازار برخی مشکلات نیز گریبان این صنعت را گرفته است . که در این زمینه می توان دست و پا گیر بودن برخی  سازوکارهار دولتی اشاره کرد .به طور مثال برای اخذ یک مجوز ساده نیازمند طی نمودن 400 الی 500 مرحله اداری می باشند .
محدودیت اختیارت مدیران شهرستان مشکل دیگر پیش روی صنعت گران می باشد . کاشان با وجود اینکه فرمانداری ویژه محسوب می شود و مدیران سازمان ها باید مشاور ویا معاون مدیرکل باشند ولی تاکنون مدیران سازمانها اختیارات لازم را نداشته و صنعت گران برای ساده ترین مجوز باید به استان اصفهان مراجعه نماید.
از دیگر مشکلات میتوان به  نبود سیستم آمار و اطلاعاتی مناسب از وضعیت واحد های تولیدی در حوزه فرش ماشینی  اشاره کرد.  که نمود آن رامی توان در تاسیس برخی واحد های تولیدی فرا تر از حد نیاز در یک بخش و خلاء حضور صنعتگران  در بخش های دیگر مشاهد کرد. برای مثال می توان به حوزه تکمیل فرش اشاره کرد بطوری که  برخی واحد ها تنها از 40درصد ظرفیت خود استفاده می کنند و در برخی قسمت ها شاهد خلاء هستیم . که یکی از عوامل آن اخذ مجوز های قانونی پس از احداث واحد تولیدی می باشد. 
که  خود مزید بر علت می باشد .لذا دولت می تواند براساس نیاز سنجی اقدام به صدور مجوز نماید و با اطلاع رسانی و هدایت سرمایه گذاران به سایر بخش های تولیدی و صنعتی خلاء های موجود را پوشش دهد.
 
 
 
رکود وکمبود سرمایه در گردش دو مشکل پیشروی فرش ماشینی 
مهندس عبدالرحیم مفیدی
رئیس هیئت امنا شهرک صنعتی سلیمان صباحی 
تولید کنندگان فرش ماشینی با وجود افزایش قیمت مواد اولیه و دستمزد کارگران کماکان در سال 95 فرش را به امید فردای بهتر با نازلترین قیمت به فروش می رسانند. به دلیل نبود نقدینگی و سرمایه  در گردش فرش ماشینی در بازار داخلی وضعیت خوبی ندارد چرا که قدرت خرید مردم کاهش یافته است. بر همین اساس تولید کنند گان مجبور به فروش مدت دار می باشند که چک های برگشتی نیز مزید بر علت شده است . بازار های بین المللی و راه یافتن به آن هنوز مشکلات خود را دارد که می توان به برگشت پول از کشور مقصد و همچنین عدم ثبات قیمت مواد اولیه در ایران اشاره کرد چرا که افزایش مداوم قیمت مواد اولیه در ایران و ثبات قیمت در بازرا های جهانی رقابت ما با کشور های  دیگر را تحت شعاع قرارداده است .از دیگر موارد می توان مشکلات منطقه اشاره کرد چرا که برخی تولید کنندگان به سفارش مشتری خارجی اقدام به تولید فرش نموده اند ولی به دلیل مسایل مرزی مانند ترکمنستان قادر به صادرات آن نمی باشند .که خود باعث  تعطیلی این شرکت ها شده است .
 
 
 احداث نمایشگاه دائمی در کاشان لازمه توسعه صنعت فرش
میثم نوابی پور:تولید کننده کاشانی امسال با تنوع طرح و رنگ حضور پررنگی در نمایشگاه بین المللی تهران داشتند البته برای حضور در بازارهای خارجی نیازمند اطلاعات دقیق از بازار می باشند که خود نیازمند دوری کردن از روش آزمون خطا و پرداختن به پژوهش جهت شناخت بازار می باشد.
  شهرستان کاشان و آران بیدگل به عنوان قطب فرش ماشینی ایران و حضور نزدیک به 80 درصدی تولید کنندگان تاکنون نتوانسته صاحب نمایشگاه بین المللی درکاشان باشد . اگر نگاهی به نمایشگاه های بین المللی در کشورهای ترکیه و آلمان داشته باشید مشاهده می کنیدکه نمایشگاه دموتکس ترکیه در شهر غازی عِینتاب به عنوان قطب فرش ماشینی کشور ترکیه برگزار می شود این نمایشگاه که دو سال از عمر آن بیشتر نمی گذرد توانسته با ایجاد زیرساخت های مناسب ، ایجاد بانک های جهت مبادلات بین المللی و هتل های مناسب حضور پررنگی در زمینه توسعه صنعت فرش ترکیه و همچنین شهر  غازی عِینتاب داشته باشد .گرچه صنعت فرش ترکیه از سطح تکنولوژی پایین تری نسبت به ایران  برخوردار است ولی با واردات دانش صنعتی و حمایت های دولتی و تخفیف و جوایز مالیاتی رتبه بالاتری نسبت ایران در زمینه صادارات فرش داشته است .

مدیرسایت
توسط: مدیرسایت 1395/11/16
ارسال نظر

نظرات

مشاهده تمام نظرات

ارسال یک نظر

اخبار آی تی

  • روبات روسی به فضا می رود

    روبات روسی به فضا می رود

    نخستین نمونه روبات شرکت دولتی «روس کاسموس» پیمانکار این طرح علمی و فضایی، قرار است سال 2019 برای آزمایش آماده شود. براساس برنامه ریزی صورت گرفته، روبات ویژه که انتظار می رود سال 2021 به ایستگاه فضایی بین المللی منتقل شود، توان انجام امور مختلف از جمله راهپیمایی و هدایت فضاپیمای باری بدون سرنشین را هم خواهد داشت.

    مشاهده مقاله
  • این پهپاد مین های زمینی را شناسایی و منفجر می کند

    این پهپاد مین های زمینی را شناسایی و منفجر می کند

    شاید زمانی که بسیاری از هم سن و سال های مسعود حسنی مشغول ساخت خانه های لگویی خود بودند، این جوان افغانستانی در فکر تکمیل اختراعی بود که در نهایت به نخستین نمونه اولیه پهپادهای یابنده و منفجر کننده مین های زمینی تبدیل شد. درادامه با تک شات همراه باشید

    مشاهده مقاله
  • به زودی ضربان قلب شما پسورد شما می‌شود

    به زودی ضربان قلب شما پسورد شما می‌شود

    به گفته محققین ضربان قلب شما می‌تواند جایگزین پسورد شما هنگام استفاده از لوازم الکترونیکی باشد.  محققان دانشگاه Binghamton راهی جهت حفاظت از سوابق سلامت جسمانی افراد را باستفاده از ضربان قلب افراد یافته‌اند

    مشاهده مقاله
  • لنزهای چشمی دوربین دار در راهند

    لنزهای چشمی دوربین دار در راهند

    سال‌هاست که محققان روی تلفیق سخت افزارهای کامپیوتری و لنزهای چشمی کار می‌کنند. اولین دستاورد در این زمینه نیز مربوط به تیم دانشگاه واشنگنتن در شهر سیاتل است که موفق شده‌اند نمونه اولیه یک مدار الکتریکی،یک دریافت کننده امواج رادیویی

    مشاهده مقاله
  • خرید با شارژ ایرانسل از «کافه بازار»

    خرید با شارژ ایرانسل از «کافه بازار»

    خرید نرم‌افزارهای موبایلی با شارژ ایرانسل در «کافه بازار» امکان‌پذیر شد.

    مشاهده مقاله

عضویت در خبرنامه

برای عضویت در خبرنامه کافی است نام و ایمیل خود را وارد کنید


👍 خبرنامه مردم سیلک

خبرنامه مردم شهرستان کاشان