برای شروع یک فعالیت تجاری و کارآفرینی چه باید کرد ؟(قسمت دوم)
پیش نیاز شماره چهار: تامین منابع یا جذب سرمایه گذار
کلیدی ترین و گام نهایی جهت به ثمر نشستن تمامی مراحل ماقبل برداشتن و انتخاب صحیح در جذب سرمایه است .
دوستان عزیز منابع زيادي براي جمع آوري سرمايه وجود دارد . پس قبل از اقدام باید تمامی راههای های کم هزینه تر ، برای جذب سرمایه بررسی و بعد از آن نسبت به جذب سرمایه اقدام کنید.
- پس اندازهاي شخصي افراد :
همان پس اندازهای خردی محسوب می شود که برای کار شما کارگشاست ، قالبا این پس انداز ها برای طراحی مدل کسب و کار برای مسیر یک کاربرد ندارد اما برای طراحی یک کارآفرینی برای شیوه مسیر دوم که در مقالات بعدی به آن اشاره خواهیم کرد، بسیار راهگشاست.
- دوستان و افراد خانواده و یا نزدیکان یک محل یا منطقه: مطمئنا در بسیاری از خانواده ها افرادی هستند که سرمایه هایی اندوخته در سپرد های بانکی خود دارند که از این اتفاق خوشحال نیستندو در پی یافتن مسیری برای توسعه و یا کسب سود بیشتر هستند. شاید بسیاری از کاشانیها با نحوه شکل گیری بزرگترین نساجی خاورمیانه آشنا نباشند.
پدر صنعت نساجی ایران ، مرحوم حسن تفضلی با این سرمایه ها ،ایده ی خلاق خود را به ثمر رساند و بزرگترین کارخانه نساجی خاورمیانه را با بیش از 3000 پرسنل خلق کرد.
- بانكها و مؤسسات اعتباري: کسب اعتبار از بانکها مرسوم ترین و به شکلی پر هزینه ترین روش برای جذب سرمایه است . که مطمئنا اگر کلیه مسیر ها جهت جذب سرمایه با بن بست روبرو شود این مسیر تنها راه تامین مالی طرح می باشد .
- شرکتهاي سرمايه گذاري مخاطره آميز: که از آن با عنوانهای «سرمایهگذاری جسورانه» یا «سرمایهگذاری کارآفرینی» نیز نام میبرند، عبارت است از تأمین سرمایه لازم برای شرکتها و کسبوکارهای نوپا (استارت آپ) و کارآفرین که مستعد جهش و رشد ارزش و البته ریسک فراوانی است. این شرکتها در مراحل ابتدایی رشد و تکامل اقتصادی خود، مورد توجه سرمایهگذارانی هستند که با ارزیابی موشکافانه خود، شکاف سرمایه و کمبود نقدینگی شرکتهای کارآفرین را جبران میکنند و در گروه سهامداران آنها قرار میگیرند. به بیانی میتوان گفت شرکتهای سرمایهگذاری پول و تجارب مدیریتی را در اختیار شرکتهای در حال رشد قرار میدهند و آنها هم این امکانات را برای تبلیغات، پژوهش، ایجاد زیرساخت و تولید محصول استفاده میکنند.
شاید بسیاری در ذهنتان این سوال شکل بگیرد که آیا هستند کسانی که برای شرکتهای نوپا سرمایه گذاری کرده اند ؟
برخي از شركت هاي مشهور و موفق امروزي ، شركت هايي هستند كه دربدو تاسيس ، به منظور توسعه فعاليت هاي خود از صندوق سرمايه گذاري مخاطره پذير استفاده كردند ،مانند شركت هاي مايكروسافت ، اينتل ، هام دپوت و مدترونيك . تأثيري كه اين شركت ها در اقتصاد آمريكا داشته بسيار با اهميت است از جمله مي توان به اشتغال بيش از ده ميليون نفر ، تحصيل درآمدهاي هنگفت ، در دست داشتن حدود 10 درصد از نرخ اشتغال بخش خصوصي و كسب درصد قابل توجهي از حجم سرمايه گذاري در توليد ناخالص داخلی را اشاره نمود.
نمودار 2- طول عمر محصول
جالب است بدانید سرمایه گذاران مخاطره پذیر اکثر کسانی هستند که زیر خط فرضی دوران جنینی با خالقان ایده همراه می شوند ، چون کسب سود برای انها از پایین ترین نقطه ی موفقیت برایشان بیشتر خواهد بود.
پیشنهاد ما برای شما مراجعه به سایت KARAYA.ir برای یافتن این گونه سرمایه گذارهاست.
سوال و پاسخ پایانی جهت کسب تامین سرمایه : چگونه یک درخواست سرمایه گذاری یا وام را تنظیم کنیم ؟ بخاطر داشته باشید که سرمایه گذران و موسسات سرمایه گذاری در محلی سرمایه گذاری می کنند که از اطمینان بالایی برخوردار باشد.پس تنظیم درخواست یک کار مهم و اساسی است و باید نکات زیر را در بر داشته باشد :
•اطلاعات کلی شرکت را دقیق بنویسید.
•علت دریافت وام را مشخص کنید و مبلغ دقیق وام را جهت رسیدن به هدفتان بیان کنید.
•در مورد کارتان و تاریخچه کارتان کامل توضیح دهید و محیط کاری را کانلا برای سرمایه گذار مشخص و روشن کنید
•از سوابق تحصیلی و علمی خود بگوید
•محصول را تعریف کنید و اطلاعات دقیقی از بازار ، رقبا و مصرف کنندگان در اختیار بگذارید
•اگر محیطی داشته اید که در آن به خلق و کار روی ایده ی خود می پرداخته اید اطلاعات مالی ان را بیان کنید و اگر این ایده جدید و تازه است پیش بینی خود را از اطلاعات مالی بیان کنید .
•و در اخر تعهدات خود در قبال دریافت وام را روی کاغذ بیاورید.
# این نکته را در نظر داشته باشید : وام دهندگان انسانهای بسیار باهوشی هستند، چون آنها خوب فهمیده اند چگونه سرمایه را جذب کنند و خوبتر می دانند چگونه سرمایه گذاری کنند، پس در موقع مطالعه درخواست شما به این نکات دقت فراوان دارند . آنها در نگاه اول شخصیت شما را خواهند سنجید و میزان تعهد شما را بررسی می کنند . در قدم بعدی صورت مالی شما را دقیق بررسی می کنند و صحت سقم آنرا برای بازپرداخت تحلیل می کنند. میزان بدهی به دارایی های شما را می سنجند. مطمئن باشید اگر داشته های شما کمتر از بدهیتان باشد شما وام نخواهید گرفت. وثیقه و تعهد شما به وام دهنده کلید راهگشایی برای آنهاست که مطمئنا مورد بررسی قرار خواهد گرفت. شرایط و زمانی که در آن برای کار اقتصادی در آن واقع هستید نیز برای سرمایه گذران بسیار مهم است : چون بسیارند طرحهای پربازده که سرمایه گذار بخاطر شرایط اقتصادی منطقه یا تحلیل وی از آن حاضر به سرمایه گذاری نمی شود.
پیش نیاز شماره پنجم: اجرا
خوب حالا شما سرمایه مورد نیاز خود را کسب کرده اید ، اما این نکات را باید در مسیر اجرا در ذهن داشته باشید :
در خرید امکانات و تجهیزات دقت زیادی به خرج دهید و درست هزینه کنید :
درست است که سرمایه از آن شمانیست و تامین شده ولی باید در اندیشه باز پس دادن این سرمایه به شخص حقیقی یا حقوقی اصلی باشید
در مسیر اجرا از تجارب سرمایه گذاران حتما کمک بگیرید :
مطمئنا تجربه آنها برای پیشبرد اهداف و کاستن ریسک انجام کار برای شما کمتر خواهد شد.
درست بر اساس خط مسیر طرح کارآفرینی حرکت کنید :
مطمئنا قبل از نگاشتن طرحتان با انواع مسیرهای قانونی کار ، بیمه ،مالیات و تامین اجتماعی آشنا شوید و طرح را بر اساس ان بنگارید و در اجرا از ان تخطی نکیند . کنار گذاشتن بعضی ریزه کاریها در چند مورد سبب عادت کنار گذاشتن سایر اهداف را کلیشه خواهد کرد.
کنترل کنید :
مطمئنا در مسیر اجرا کنترل کردن تک تک اجزا کلید اصلی پیشرفت بدون هزینه برای شماست پس با دقت همه چیز را در نظر داشته باشید .
بازخور بگیرید:
بعد از انجام هر مرحله از عملیات اجرایی شدن طرح یا ایده تان کار خود را بسنجید و ببینید تا این مرحله چگونه پیش رفته اید و نقاط قوت خود را شناخته و نقاط ضعفتان را تقویت کنید .
امیدواریم که راهکارها و نکات بیان شده در مسیر یک ، راه را برای شما علاقمندان به کارآفرینی روشن کرده باشد.
تا به اینجای مقاله کلیه ابزار برای سرمایه گذاری در مسیر اول را بیان کردیم. امیدواریم در شماره بعد بتوانیم به بیان جزئیات مورد نیاز برای طی طریق کارآفرینی در مسیر دوم را برای شما بازگو کنیم.
اما به طور کلی مسیر دوم با پیاده سازی طرح مشخص و گام بر داشتن در آن و رسیدن از جز به کل در دراز مدت طرح کلی آنرا شکل می دهد .
در مورد دو مسیر مورد نظر در بخش بعد به تفصیل به بحث خواهیم پرداخت و شرایط را بصورت کامل و با ذکر مثال های عملی بازگو خواهیم کرد.