ضرورت اقناعِ منتقدانِ شهرداری

ضرورت اقناعِ منتقدانِ شهرداری

دامنه ی فعالیت شهرداری ها به عنوان نهاد عمومی غیردولتی که به طور کلی وظیفه ی نگهداری و اداره شهر را بر عهده دارند، آنقدر وسیع است که شاید بتوان آن را قدرتمندترین سازمان اجرایی یک شهر نامید. گستردگی وظایف و به تبع آن اختیارات وسیع شهرداری ها از یکسو و طیف گسترده مخاطبین و خدمت گیرندگان از این مجموعه باعث می شود که راضی نگه داشتن همه ی آنها کار بسیار سخت و تا حدی ناممکن باشد. نحوه جمع آوری زباله، روان سازی ترافیک، آسفالت معابر، زیباسازی منظر شهری، توجه به میراث فرهنگی شهر و نگهداری فضای سبز از جمله وظایفی است که همواره محل چالش بین مردم و منتقدین با شهرداری است. 
از این مقدمه طولانی که بگذریم، پس از روی کار آمدن سعید ابریشمی راد به عنوان شهردار کاشان در حوزه مسائل شهری چالش هایی پدید آمده که حواشی پیرامون آن حتی در رسانه های سراسری نیز بازتاب داشته است. از اختلافات شهرداری با طیفی از اعضای شورای شهر که بگذریم، ماجرای هیئت امنای موسسه عمران سیلک، طرح عمرانی زیرگذر میدان ولیعصر، پارکینگ طبقاتی چارسو، تحدید منظر بادگیر خانه ی بروجرودی ها، اعتراض کسبه خیابان اسلامی تبار پس از طرح مرمت و بهسازی پیاده راه فیض، نحوه هرس کردن درختان شهر و این اواخر انجام عملیات عمرانی در محوطه باغ فین؛ سیاهه ی مهمترین چالش های مناقشه برانگیز شهرداری با منتقدین و رسانه ها طی یکی دو سال اخیر بوده است.
در همه موضوعات فوق شهرداری همواره ضمن پافشاری بر درستی اقدامات خود و انطابق آنها با قوانین و مقررات موضوعه، منتقدین را به سیاه نمایی و سیاسی کاری متهم نموده است. در مقابل منتقدین نیز شهرداری را به نقض قوانین و مقررات سایر دستگاه ها محکوم و مقامات مسئول آنها را نیز به جانبداری و یا سکوت در قبال اقدامات شهرداری متهم می¬کنند. از اینرو بر عیله اقدامات شهرداری به ویژه در حوزه مسائل میراث فرهنگی و محیط زیست کارزارهایی در فضای مجازی به راه انداخته شد علاوه بر این گزارش ها و مصاحبه¬های متعددی با کارشناسان تهیه و به صورت گسترده در فضای رسانه ای منتشر شد.
صرفنظر از نیت و اهداف منتقدین و مخالفین شهرداری، آنچه که به نظر قابل اهمیت می¬ آید، نحوه برخورد شهرداری با این انتقادات است. تکرار مناقشات بی حاصل برای شهرداری مشابه آنچه که در بالا عنوان شد، علاوه بر اینکه باعث می شود، از شهرداری چهره ای متخلف و قانون گریز در نزد افکار عمومی تصویر گردد وقت و انرژی زیادی نیز از مدیریت شهری مصروف این مناقشات شود. 
با نگاهی به اتفاقات چند ماه گذشته به نظر می رسد شهرداری در قبال منتقدین به جای اتخاذ رویکرد تعاملی، رفتاری تقابلی و تهاجمی از خود بروز داده است. اقناع مخالفان و منتقدان هر سازمانی را از چالش ها و تخریب وجهه عمومی آن نزد مردم و سایر ذینفعان دور می کند. اقداماتی که شهرداری می تواند در زمینه متقاعدسازی انجام دهد را میتوان به شرح زیر خلاصه کرد:
1-    پیش بینی و برآورد میزان حساسیت و چالش های پیش روی یک طرح در زمینه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، حقوق خصوصی و حقوق عمومی 
2-    آمادگی و مستند سازی برای توجیه ابعاد فنی و قانونی طرح .
3-    شفاف سازی و ارائه توضیحات قبل از شروع و نیز بهنگام طرح پرسش و یا ابهام.
4-    برخورد محترمانه با منتقدین در پاسخگویی.
5-     تلاش در جهت اعتماد سازی و ارج گذاری به دغدغه ها و نگرانی ها.
6-    ارتباط مستمر با ادارات مرتبط با هر طرح و نیز دستگاه های نظارتی و قضایی.
7-    اقدامات پیشگیرانه به منظور عدم مداخله و ورود دستگاه های استانی و ملی از طریق تعامل همه جانبه با مسئولان محلی.
گرفتاری شهرداری در حاشیه و بحران نتیجه ای جز اخلال و توقف در مسیر توسعه و آبادانی شهر نتیجه ی دیگری ندارد و این مهم در سایه ی تعامل شهرداری با کارشناسان و منتقدین محقق می شود. صد البته که منتقدین نیز می بایست ضمن توجه به واقعیات موجود در مدیریت شهری و اعتماد به گفته ها و قول های مسئولان؛ قدری نیز از هیاهوی بی حاصل و پافشاری بی مورد در اثبات درستی نظرات خود کوتاه آمده و در تعامل دوجانبه و در فضایی کارشناسی به موضوعات مورد اختلاف به بحث بپردازند.

محمود قامت
توسط: محمود قامت 1399/12/03
ارسال نظر

نظرات

مشاهده تمام نظرات

ارسال یک نظر

اخبار آی تی

  • روبات روسی به فضا می رود

    روبات روسی به فضا می رود

    نخستین نمونه روبات شرکت دولتی «روس کاسموس» پیمانکار این طرح علمی و فضایی، قرار است سال 2019 برای آزمایش آماده شود. براساس برنامه ریزی صورت گرفته، روبات ویژه که انتظار می رود سال 2021 به ایستگاه فضایی بین المللی منتقل شود، توان انجام امور مختلف از جمله راهپیمایی و هدایت فضاپیمای باری بدون سرنشین را هم خواهد داشت.

    مشاهده مقاله
  • این پهپاد مین های زمینی را شناسایی و منفجر می کند

    این پهپاد مین های زمینی را شناسایی و منفجر می کند

    شاید زمانی که بسیاری از هم سن و سال های مسعود حسنی مشغول ساخت خانه های لگویی خود بودند، این جوان افغانستانی در فکر تکمیل اختراعی بود که در نهایت به نخستین نمونه اولیه پهپادهای یابنده و منفجر کننده مین های زمینی تبدیل شد. درادامه با تک شات همراه باشید

    مشاهده مقاله
  • به زودی ضربان قلب شما پسورد شما می‌شود

    به زودی ضربان قلب شما پسورد شما می‌شود

    به گفته محققین ضربان قلب شما می‌تواند جایگزین پسورد شما هنگام استفاده از لوازم الکترونیکی باشد.  محققان دانشگاه Binghamton راهی جهت حفاظت از سوابق سلامت جسمانی افراد را باستفاده از ضربان قلب افراد یافته‌اند

    مشاهده مقاله
  • لنزهای چشمی دوربین دار در راهند

    لنزهای چشمی دوربین دار در راهند

    سال‌هاست که محققان روی تلفیق سخت افزارهای کامپیوتری و لنزهای چشمی کار می‌کنند. اولین دستاورد در این زمینه نیز مربوط به تیم دانشگاه واشنگنتن در شهر سیاتل است که موفق شده‌اند نمونه اولیه یک مدار الکتریکی،یک دریافت کننده امواج رادیویی

    مشاهده مقاله
  • خرید با شارژ ایرانسل از «کافه بازار»

    خرید با شارژ ایرانسل از «کافه بازار»

    خرید نرم‌افزارهای موبایلی با شارژ ایرانسل در «کافه بازار» امکان‌پذیر شد.

    مشاهده مقاله

عضویت در خبرنامه

برای عضویت در خبرنامه کافی است نام و ایمیل خود را وارد کنید


👍 خبرنامه مردم سیلک

خبرنامه مردم شهرستان کاشان