با وجود ابهامات و محدودیت های قانونی عنوان شد؛ طرح کمک 300 میلیونی شورای شهر به مؤسسه نهج البلاغه

با وجود ابهامات و محدودیت های قانونی عنوان شد؛ طرح کمک 300 میلیونی شورای شهر به مؤسسه نهج البلاغه

مردم شهر همواره در معرض نتایج تصمیمات نمایندگانشان هستند. تصمیماتی که اگر درست گرفته شود مزۀ شیرینش را مردم می چشند و اگر نادرست باشد باز، تاوانش را همان مردم خواهند داد.
از سوی دیگر، نمایندگان نیز می توانند با ارائه یک کارنامۀ خوب، فرصت دوباره انتخاب شدن را در سال های بعد برای خود فراهم نمایند. در غیر اینصورت بهتر است هرچه زودتر لباس خدمت از تن بیرون کرده و بقولی این خرقۀ پشیمینه را بیاندازند و بروند!
الحمدلله سابقه تصمیم گیریِ اعضای دورۀ پنجم شورای شهر، بسیار درخشان است! امضاهای خاطره انگیز آنان بر روی ورقه های نخوانده، موضوع تازه ای نیست. نمونه اش طرح «پارک حاشیه ای خیابان ها» بود که جزئیات آن را نخوانده، تصویب کردند. یادش بخیر! پس از بحثی طولانی و یکسری اصرارها و انکارها، بالاخره ریاستِ وقتِ شورا زبان به اعتراف گشود و گفت: «بله! دو تا مصوبه کلی داشته ایم. قطعا آقایان باید در امضای آن دقت می کردند. من اشتباه کردم که اعتماد نمودم».
اکنون نیز یک طرح دیگر در راه است و آن، طرح کمک 300 میلیون تومانی شورا به یک مؤسسه می باشد که آقای هاشمی طاهری و دوستان، آن را جلوتر امضاء کرده و تصمیم داشتند تا در جلسه 7 بهمن 99 تصویب کنند. اما در این میان، آقای ولی پناه (معاون مالی شهردار) که یکی از حاضرین جلسه بود، آنان را از محدودیت های قانونی و عواقب آن آگاه نمود. ولی پناه ضمن اشاره به ارزشمند بودن اصلِ طرح، یادآور شد اینگونه طرح ها باید از بودجۀ جاری شهرداری پرداخت شود. لذا کل مبلغی که شورا حق دارد در طول سال برای چنین کمک هایی در نظر بگیرد 280 میلیون تومان است و البته مقداری از آن در ماه های گذشته هزینه شده است. خلاصه پس از یک کش و قوس مختصر، قرار شد این طرح در کمیسیون فرهنگی شورا مورد بررسی دقیق قرار گیرد.

آنچه در ادامه می خوانید، مشروح گفتگوی اعضای شورا و معاون مالی شهرداری درباره این طرح است:

* هاشمی طاهری: بسمه تعالی. جناب آقای پورعسگری ریاست محترم شورای اسلامی شهر کاشان؛ با سلام و احترام؛ بدینوسیله با عنایت به اینکه کاشان پایتخت نهج البلاغه نامگذاری گردیده است، پیشنهاد می شود به لحاظ اهمیت موضوع، مبلغ سیصد میلیون تومان برای این امر مهم که ترجیحا با نظارت امام جمعه محترم در موضوعاتی که پیوست آن نیز می باشد انجام و اقدام گردد. (امضاء کنندگان: رسول زاده، هاشمی طاهری، مفرح، رضوی، پدرام فر.) پشت [نامه] هم گفته ایم که بررسی ها توسط مؤسسه نهج البلاغه انجام می شود. هر نفر که حافظ نهج البلاغه می شود به لحاظ اینکه شبانه روزی است و همۀ امکانات را باید در شبانه روز داشته باشد. هر نفر، 30  میلیون تومان هزینۀ حفظ نهج البلاغه را دارد. البته آنها 30 نفر را می خواهند حافظ بگذارند که 900 میلیون تومان می شود. ما یک سوم این هزینه را پیشنهاد کردیم که جناب آقای پورعسگری و دیگر عزیزان حالا چون خودمان امضاء کردیم و به شما ندادیم، شما هم می توانید امضاء کنید و درخواست تصویب در همین جلسه را داریم که 300 میلیون تومان برای کمک به مؤسسه نهج البلاغه با نظارت حضرت آیت اله سلیمانی مصوب کنیم.
* پدرام فر: باتوجه به اینکه کاشان پایتخت نهج البلاغه است.
* هاشمی طاهری: بله! پیشنهاد 5 نفر ماست. کتبی هم امضاء کرده ایم.
* کردمیل: آن ها تقاضا کرده اند؟ یا اینکه خودتان همینجوری...؟
* هاشمی طاهری: نه! ما خودمان پیگیری و طرح کردیم. ببخشید. والسلام علیکم و رحمه اله.
* ولی پناه: آقای هاشمی! من در رابطه با این [طرح] جسارتا یک توضیحی بدهم. بحث نهج البلاغه، بحث واقعا ارزشمندی است. در رابطه با موضوعی که شورا می خواهد به حافظان نهج البلاغه کمک کند. صرفا کمک با مصوبۀ شورا از محل مواد 16 و 17 بودجۀ شهرداری صورت می گیرد. یک دستورالعملی سال 95 ابلاغ شده است که موارد کمک را در آن دستورالعمل قید کرده است. یک دستورالعملی هم اخیرا در سال 99 ابلاغ شده است. کل این کمک در سال، از معادل 2 درصد بودجۀ جاری شهرداری نباید بیشتر باشد. یعنی شما یک کمک هایی در طول سال 99 انجام داده اید که بر مبنای بودجۀ سال 99 این عدد، کلش 280 میلیون تومان است. از اول [سال] 99 تا الان یک بخشی از این عدد هزینه شده است که حالا مصوباتش را در جریان هستید. من این نکته را گفتم که این طرح را که می خواهید تصویب کنید آن موارد را در نظر بگیرید. چون یک مصوبۀ ارزشداری است. فردا خدای ناکرده نرود یک جایی اعلام شود که مغایر است یا موضوعی روی آن پیدا شود. روی عدد و رقم و بحث بودجه اش دقت کنید که خدای ناکرده این اتفاق در رابطه با این مصوبه نیفتد.
* هاشمی طاهری: حالا ما در خواستمان این بود که این کار انجام شود. شما راه های قانونیش را درست کن.
* ولی پناه: نه! ببینید، راه های قانونیش این است که مثلا بودجۀ جاری شهرداری بشود بین عددی که 2 درصدش 700 میلیون تومان شود. [تا از این] 700 میلیون تومان، مثلا 300 میلیون تومانش اینجا هزینه شود. راهکارش دست من نیست. به یک بخشی از بودجۀ شهرداری محدود است.
* پدرام فر: [حالا] به شیوه ای از بخش دیگری باشد.
* هاشمی طاهری: باریک اله!
* ولی پناه: از بخش دیگری شما نمی توانید کمک کنید.
* پدرام فر: مثلا [هزینه] کتاب اهل کاشانم را قرار شد از کجا بدهیم؟
* ولی پناه: از آن محل!
* پدرام فر: چقدر بود؟
* ولی پناه: من نمی دانم شورا چقدر مصوب کرد.
* هاشمی طاهری: 30 میلیون.
* پدرام فر: نه! بیشتر بود.
* هاشمی طاهری: نه! نه! 30 تومان بود.
* پدرام فر: حالا هرچقدر که می شود به هر حال...!
* هاشمی طاهری: من می خواستم انجام شود. کاشان شارح نهج البلاغه اش قطب راوندی است. کاشان مرکز نهج البلاغه جهان تشیع است. ما چنین امتیاز ویژه ای را نمی توانیم به خاطر 300 میلیون تومان بگوییم که آقا فلان شده. نه! ببینید، ما می خواهیم این انجام شود.
* ولی پناه: آقای هاشمی! من می گویم اصلا 500 میلیون تومان انجام شود. من هم اهمیت موضوع را می دانم. آقا شما 500 میلیون تومان مصوب کنید. اصلا من با عددش کاری ندارم. می گویم چون این مسأله به عنوان کمک می آید، مصوبه باید برای من قابلیت اجرا داشته باشد.
* هاشمی طاهری: اصلاحِ بودجه بزنید.
* ولی پناه: نمی دانم اصلاح می توانند بکنند یا نه.
(در اینجا یک همهمه ای بین اعضاء شکل گرفت).
* پورعسگری: حاج آقا! خیلی ممنون. آقای مهندس! دست شما درد نکند. آقای هاشمی! اجازه بدهید این بحثی که همه دوستان موافق هستند، به کمیسیون ارجاع دهیم. منابعش بررسی شود. دوستان را صدا بزنند. ببینیم از چه ظرفیت هایی می توانیم استفاده کنیم. ماده 16 و 17، یکی از ظرفیت هایش است که محدودیت دارد. این را به کمیسیون فرهنگی ارجاع می دهیم، تا بررسی کنند و نقطه نظرشان را بدهند.
* کردمیل: آقای پورعسگری! ببخشید چون این [جلسه به صورت] مستقیم پخش می شود، کسی در این جمع با آن مخالف نیست.
* هاشمی طاهری: همه موافق اند، ولی دنبال یک راهکار قانونی می گردند.
* پورعسگری: کار، کار پسندیده ای است. دوستانی هم که در واقع این طرح را داشتند حُسن نیت داشتند. همه دوستان شورا هم در جهت تقویت موضوع نهج البلاغه موافق هستند. به کمیسیون ارجاع شود. انشاله کمیسیون بررسی کند. با شهرداری هم صحبت کنیم. ببینیم چه راهکارهای مناسبی می توانیم در این جهت در نظر بگیریم.
 

علی جاویدپناه
توسط: علی جاویدپناه 1399/11/21
ارسال نظر

نظرات

مشاهده تمام نظرات

ارسال یک نظر

اخبار آی تی

  • روبات روسی به فضا می رود

    روبات روسی به فضا می رود

    نخستین نمونه روبات شرکت دولتی «روس کاسموس» پیمانکار این طرح علمی و فضایی، قرار است سال 2019 برای آزمایش آماده شود. براساس برنامه ریزی صورت گرفته، روبات ویژه که انتظار می رود سال 2021 به ایستگاه فضایی بین المللی منتقل شود، توان انجام امور مختلف از جمله راهپیمایی و هدایت فضاپیمای باری بدون سرنشین را هم خواهد داشت.

    مشاهده مقاله
  • این پهپاد مین های زمینی را شناسایی و منفجر می کند

    این پهپاد مین های زمینی را شناسایی و منفجر می کند

    شاید زمانی که بسیاری از هم سن و سال های مسعود حسنی مشغول ساخت خانه های لگویی خود بودند، این جوان افغانستانی در فکر تکمیل اختراعی بود که در نهایت به نخستین نمونه اولیه پهپادهای یابنده و منفجر کننده مین های زمینی تبدیل شد. درادامه با تک شات همراه باشید

    مشاهده مقاله
  • به زودی ضربان قلب شما پسورد شما می‌شود

    به زودی ضربان قلب شما پسورد شما می‌شود

    به گفته محققین ضربان قلب شما می‌تواند جایگزین پسورد شما هنگام استفاده از لوازم الکترونیکی باشد.  محققان دانشگاه Binghamton راهی جهت حفاظت از سوابق سلامت جسمانی افراد را باستفاده از ضربان قلب افراد یافته‌اند

    مشاهده مقاله
  • لنزهای چشمی دوربین دار در راهند

    لنزهای چشمی دوربین دار در راهند

    سال‌هاست که محققان روی تلفیق سخت افزارهای کامپیوتری و لنزهای چشمی کار می‌کنند. اولین دستاورد در این زمینه نیز مربوط به تیم دانشگاه واشنگنتن در شهر سیاتل است که موفق شده‌اند نمونه اولیه یک مدار الکتریکی،یک دریافت کننده امواج رادیویی

    مشاهده مقاله
  • خرید با شارژ ایرانسل از «کافه بازار»

    خرید با شارژ ایرانسل از «کافه بازار»

    خرید نرم‌افزارهای موبایلی با شارژ ایرانسل در «کافه بازار» امکان‌پذیر شد.

    مشاهده مقاله

عضویت در خبرنامه

برای عضویت در خبرنامه کافی است نام و ایمیل خود را وارد کنید


👍 خبرنامه مردم سیلک

خبرنامه مردم شهرستان کاشان