فرخنده واثقی / مجید قدمی معاون وزیر آموزش و پروش استثنایی کشور در اخرین روز دی ماه در مراسمی اولین مدرسه اتیسم کاشان را افتتاح کرد.
ریاست آموزش و پرورش شهرستان کاشان در گفتگوی اختصاصی گفت: در کاشان ۵ مرکز آموزش استثنایی با ۳۷۲ دانش آموز مشغول به کار است و دبستان شهید فهمیده در زیر مجموعه مرکز آموزش استثنایی بوستان عاطفه ها فعالیت خود را شروع میکند.
وی در مورد امکانات آموزشی اولین مرکز آموزشی اتیسم کاشان افزود: دبستان شهید فهمیده دارای ۶ کلاس و یک سالن ورزشی است که ۱۳ دانش آموزش آموزش پذیر مبتلا به اتیسم در این مرکز تحت آموزش قرار می گیرند.
البته تعداد کودکان مبتلا به اتیسم در کاشان بیش از این تعداد است که طبعا نیازمند مراکز آموزشی بیشتری هستیم از اینرور دبستان شهید فهمیده به صورت موقت بوده و امیدواریم که هرچه سریعتر مرکز آموزشی دیگری در ابعاد وسیعتر و با تجهیزات آموزشی به کمک خیرین و آموزش و پرورش استثنایی استان تهیه و به بهره بردار رسد.
در گفتگویی دیگر مریم خیامی پور ریس انجمن اتیسم کاشان از فعالیت های این مرکز سخن گفته و اظهار داشت: از بدو تاسیس انجمن اتیسم جهت آموزش کودکان مبتلا با سازمان های ذی ربط چون آموزش و پرورش مکاتباتی داشته ایم.
۱۰۰ پرونده کودک مبتلا به این اختلال در انجمن موجود است اما تنها ۱۰ درصد از آنها در سیستم آموزش و پرورش پذیرفته شده و به اصطلاح آموزش پذیر تلقی می شوند و بیش از ۸۰ درصد دانش آموزان طی تست های گزینش آموزش و پرورش نیازمند ارجاع به توان بخشی تخصصی هستند.
وی در ادامه به اقدامات انجمن اتیسم در راستای راه اندازی توان بخشی تخصصی در کاشان اشاره کرده و افزود: در کاشان چنین امکانی برای افراد دارای شرایط جسمانی خاصی هم چون مبتلایان به اتیسم فراهم نبود که به همت انجمن و تحت نظر بهزیستی در حال شکل گیری است. تاییدیه از سوی سازمان دریافت و کار به صورت پایلوت آغاز شده است.
توانبخشی تخصصی به فرایندی اطلاق میشود که به فرد ناتوان کمک کرده توانایی از دست رفته خود را با توجه به نوع ناتوانی اعم از جسمانی به دست آورد که شامل اقداماتی چون کار درمانی،گفتار درمانی،شنوایی شناسی و بینایی سنجی است.