معاون برنامهریزی و منابع انسانی شرکت آبفای کاشان دستاوردهای هفتهی پژوهش در این شرکت را تشریح کرد و گفت: هفتهی پژوهش فرصت مغتنمی است تا کارنامهی پژوهشی شرکت را مرور کرده؛ نقاط ضعف را شناسایی نموده و برطرف کنیم و نقاط قوت را ارتقاء بخشیم.
مهندس علیاکبر قانع گفت: شایسته است پژوهشهای علمی و دانشگاهی برای برطرف کردن نیازهای اساسی صنعت تعریف و عملیاتی گردد. در این راستا استفاده از ظرفیتهای دانشگاهی ضروری و با اهمیت است.
وی به بررسی فرصتها و تهدیدهای ارتباط صنعت و دانشگاه پرداخت و گفت: صنعت برای توسعه و ارتقای خود؛ ریسک استفاده از ظرفیتهای دانشگاه و ایدههای نو را نپذیرفته است. بخشی از این آسیب ناشی از بافت سنتی صنعت است. صنعت کمتر ریسک میکند تا از دستاوردههای تحقیق و پژوهش بهرمند گردد. اضافه بر این بیاعتمادی از دیگر دلایل چالش صنعت و دانشگاه است. از طرفی دیگر صنعت احاطه کامل به ظرفیتهای علمی، تحقیقی و پژوهشی دانشگاه ندارد.
مهندس علیاکبر قانع افزود: از سوی دیگر؛ دانشگاه با وجود تعدد رشتههای مختلف به خوبی نتوانسته است نیازها و مشکلات صنعت را شناسایی کرده و راهکار های برونرفت و تأمین آن را ارائه کند. بحثهای دانشگاه صرفاً علمی و آکادمیک بوده و آنچنان به صنعت ورود پیدا نکرده است.
وی یادآور شد: شرکت آب و فاضلاب طی ۲۰ سال گذشته و با تأسیس کمیته تحقیقات ارتباط خوبی با دانشگاه و مراکز علمی برقرار کرده است و از این تعامل و ارتباط باعث شده است طرحهای تحقیقی و پژوهشی خوب و کاربردی محقق گردد با این وجود اعتقاد داریم میتوان این ارتباط و همکاری را بیش از پیش گسترش داده و از نتایج آن بهرهمند شویم.
قانع با اشاره به اقدامات انجام گرفته در هفته پژوهش گفت: برگزاری طرح «یک ساعت اندیشه» با حضور اساتید دانشگاهی و مدیران و کارشناسان شرکت آب و فاضلاب کاشان در راستای تقویت تعامل و همکاری دوسویه صنعت و دانشگاه است که در هفته پژوهش آغاز گردید و امیدواریم در طول سال ادامه داشته باشد.
لازم به ذکر است چهار نشست و کارگاه آموزشی با حضور اساتید و پژوهشگران دانشگاهی در شرکت آب و فاضلاب کاشان برگزار شد. کارگاه و نشست علمی و آموزشی با موضوع «منشاء و مکانیسم شورشدن آبهای زیرزمینی دشت کاشان» با ارائه خانم دکتر هدی قاسمیه، کارگاه و نشست علمی و آموزشی با موضوع «روند تغییرات و شرایط فعلی سفره آب دشت کاشان - بحران یا ورشکستگی» با ارائه دکتر حسین خراسانیزاده و پخش مستند «از آب تا خاک» به کارگردانی حمیدرضا عطارزاده و کارگاه آموزشی مقالهنویسی علمی با ارائه دکتر مهدی اسماعیلی و نشست علمی و کارگاه آموزشی «مستندسازی تجربیات متخصصین و خبرگان صنعت آب و فاضلاب» با ارائه دکتر محمد عقیقی از جمله اقدامات معاونت برنامهریزی و منابع انسانی در هفته پژوهش است.