آمارها روایت می کند: کاهش ازدواج و افزایش طلاق در کاشان طی سال 96

آمارها روایت می کند: کاهش ازدواج و افزایش طلاق در کاشان طی سال 96

اداره ثبت احوال
علی جاویدپناه/
علی مستوری رئیس اداره ثبت احوال کاشان در گفتگو با خبرنگار مردم سیلک در خصوص میزان موالید و وفات طی سال 1396 در کاشان و مقایسه آن با سال های گذشته، اظهار داشت: از سال91 تا94 میزان میزان موالید درکاشان رو به رشد بود اما بعد از آن سیر نزولی به خود گرفت، چنان که از «6146 نفر» تولد در سال 1395 به «5884 نفر» در سال 96 رسید، همچنین حدود 1850 نفر نیز در سال 96 فوت کرده اند.
رئیس اداره ثبت احوال کاشان ضمن بیان کاهش آمار ازدواج و افزایش میزان طلاق خاطرنشان کرد: در 10 ماهه نخست سال 96 تعداد 2039 مورد واقعه ازدواج ثبت شده در حالیکه طی همین مدت در سال 95 تعداد 2156 نفر واقعه ازدواج ثبت شده بود که حاکی از 5 درصد کاهش در میزان ازدواج است..


مستوری در ادامه افزود: متأسفانه در کاشان تا پایان دی ماه سال 95، تعداد 573 مورد طلاق رخ داده که نسبت به میزان مشابه آن یعنی تا پایان دی ماه سال 96 با حدود 6 درصد طلاق افزایش به این رقم به 607 مورد رسیده است.
رئیس اداره ثبت احوال کاشان همچنین واجدین شرایط برای دریافت کارت هوشمند ملی در کاشان را 282،848 نفر اعلام کرد و گفت: از ابتدای اجرای طرح کارت هوشمند ملی در سال 93 و 94 تعداد 18،378 نفر، در سال 95 تعداد 32،288 نفر و تا پایان بهمن ماه سال 96 تقریباً  70هزار  نفر برای دریافت این کارت اقدام نموده اند ضمن آنکه از سال 90 تاکنون نزدیک به 59 هزار نفر شناسنامه الکترونیکی و بیش از 11هزار و 700 نفر هم شنناسنامه المثنی صادر شده است.
 
چرا ازدواج کاهش و طلاق افزایش پیدا کرده است؟
رضا بوستانی عضو سابق شورای حل اختلاف خانواده در کاشان طی گفتگویی به خبرنگار مردم سیلک گفت: اداره ثبت احوال که آمار می دهد نتیجه عملکرد دیگران است و خودش مستقیماً در زایش، فوت، ازدواج و طلاق نقش ندارد ولی اگر به سراغ فرمانداری یا دادگستری برویم می بینیم چون خودشان کار لازم را انجام نداده اند و زیر سوال می روند لذا به اصطلاح پا پس می گذارند.
وی جمعیت، موقعیت جغرافیایی و اقلیمی و فرهنگی را در بوجود آمدن اختلافات موثر دانست و خاطرنشان کرد: فرض کنید به عنوان مثال، مردم کاشان در مقایسه با مردم قمصر اگر بر سر یک موضوعی هر کدام بین خودشان اختلاف پیدا کنند، مردم کاشان زودتر درگیر می شوند؛ چرا که کاشان از نظر اقلیمی منطقه ای کویری و خشک است و همین گرما خود اثر می گذارد یا اینکه مثلاً در عشایر، آمار طلاق نزدیک به صفر است.
عضو کارگروه آموزش خانواده در اداره آموزش و پرورش، به علل بالا رفتن سن ازدواج اشاره کرد و گفت: مسایلی هست که ناخودآگاه باعث بالارفتن سن ازدواج مثلاً در خانم ها می شود. یکی از آنها، ادامه تحصیل دختران در سطوم عالی دانشگاه است. در پی آن، بحث اشتغال پیش می آید و همین موجب می شود به صورت زنجیروار ادامه پیدا کند و به جایی می رسد که مطالبات هم در مواجهۀ با خواستگار بالا می رود.
رضا بوستانی در ادامه افزود: روابط قبل از ازدواج بین دختر و پسر برای آینده شان که انتخاب همسر باشد، موجب بوجود آمدن چالش می شود. یعنی به این راحتی به دیگری اعتماد نمی کنند و دختر و پسر این سوال برایشان پیش می آید که از کجا معلوم که طرفِ مقابلم قبل از من، با کس دیگری رابطه نداشته است؟! علاوه بر این مثلا در جلسه خواستگاری آیا طرفین می دانند که بایستی چه سوالاتی از یکدیگر بپرسند؟ مهمتر از همه اینکه چقدر در پاسخ گویی به پرسش های یکدیگر صداقت به خرج می دهند؟
وی تأکید کرد: دختران عمیقاً باید فکر کنند که از خواستگار خود به عنوان شریک زندگی آینده، طوری سؤال کنم که دارم همسری برای خودم و پدری برای آیندۀ فرزندم انتخاب می کنم؛ و همینطور بالعکس. این عضو سابق شورای حل اختلاف خانواده عوامل دیگر در افزایش سن ازدواج را رکود اقتصادی، بیکاری، عدم امنیت شغلی، تأخیر و وسواس در انتخاب و عدم اعتماد دختر و پسر به یکدیگر به خاطر روابط پیش از ازدواج، مهریه های سنگین، هزینه های مراسم عقد و عروسی و... دانست وگفت: مهاجرت به خصوص از روستا به شهر و نیز مهاجرت افراد به شهرهایی با فرهنگ و رسوم متفاوت با زادگاه، باعث برهم خوردن توازن و تقابل فرهنگ ها و به مرور زمان از دست رفتن اصالت فرهنگی می گردد که در نتیجه شانس ازدواج نیز کاهش می یابد.
رضا بوستانی به تبعات بالارفتن سن ازدواج پرداخت و اظهار داشت: در سال های اخیر سن دختران به 28 و پسران به 33 رسیده است. دخترو پسری که در سن بالا می خواهند ازدواج کنند علاوه بر اینکه با پدر و مادرشان در قبول نظریات و تجربیات آنها اختلاف پیدا می کنند، بین خود و فرزندشان هم اختلاف سنی و شکافِ نسلی بوجود می آید، آن وقت برای فرزند دوم و سوم که دیگر حوصله بچه داری نخواهند داشت، چون هرچه سن شان کمتر بوده ذوق و شوق شان به بچه دار شدن و گرمی خانواده بیشتر است.
وی ضمن بیان کاهش ازدواج از منظر جمعیت شناسی گفت: بدلیل حوادثی از قبیل جنگ و تصادفات تعداد دختران بیشتر از پسران است. گفته شده 103 دختر در مقابل 100 پسر وجود دارد. هر 100 مورد ازدواجی که رخ می دهد، خود به خود 3 دختر از دایرۀ ازدواج خارج می شوند و باعث می شود در درازمدت جمعیت عظیمی از دخترانِ ازدواج نکرده شکل بگیرد. تا آنجا که الان حدود "یک و نیم میلیون" دختر بالای چهل سال داریم که به دنبال آن زایشی هم اتفاق نخواهد افتاد.
این عضو سابق شورای حل اختلاف خانواده به برخی از عوامل تأثیرگذار در افزایش آمار طلاق اشاره کرد و افزود: آگاهی نداشتن از قانون حمایت خانواده، افسردگی، خشم و عصبانیت و خشونت های اجتماعی و جرایمی که از همین ناحیه شکل می گیرند، ضعف اعتقادات دینی، کاهش شادی و نشاط در جامعه، ضعف آموزش پیش و پس از ازدواج ومهارت های زندگی، تأثیر اشتغال زنان در روابط خانوادگی و... هر کدام می توانند در گُسستِ خانوده ها مؤثر باشند.
رضا بوستانی بزرگترین اشتباه بین زن و شوهر را محدود کردن فکر خود به زندگی دنیوی دانست و گفت: برخی زوجین فکر می کنند فقط در زندگی دنیا مشترک هستند در صورتی که می توانند اگر خوب رفتار کنند و به آن تعالی برسند برای همیشه با هم باشند. 
طوری که زندگی دنیا و آخرت را به هم گره بزنند. بحث اینکه کسی که می خواهد این پیوند صرفاً از روی هوی و هوس باشد تا ایفای نقش همسری؛ تا یک مادر برای فرزندش؛ تا یک مربّی؛ تا یک شریک زندگی برای رشد همدیگر جهت رسیدن به معبود، تفاوت های زیادی می کنند. ضعف در این باور دینی، خود می تواند از علل مشترک کاهش ازدواج و افزایش طلاق باشد.
وی ضمن اشاره به یکی از سنت های غلط موجود در جامعه خاطرنشان کرد: اگر در خانواده ای طلاقی اتفاق افتاده باشد خود عاملی است که ازدواج دیر رخ دهد. این ذهنیت در خانوادۀ خواستگار بوجود می آورد که شاید این خواهر هم مانند خواهر دیگرش سازگار نباشد. این عضو سابق شورای حل اختلاف خانواده در ادامه افزود: دختری به بنده مراجعه کرده که من و خواستگارم خیلی همدیگر را دوست داشتیم. من ابتدا این موضوع را که خواهرم طلاق گرفته پنهان کردم ولی دیدم اگر بعداً شوهر آینده ام، بفهمد بدتر خواهد شد. وقتی این موضوع را با او در میان گذاشتم خودش راضی شد ولی خانواده اش راضی نشدند و رفتند. آن دختر می گفت که برای دوری از افسردگی اولین خواستگاری که بعداً آمد بدون ارزیابی قبول کرده و این در حالی است که الآن در حال طلاق گرفتن هستند. 
رضا بوستانی ضمن بیان روایتی از رسول اکرم(ص) که می فرماید: «چیزی در اسلام نزد خداوند دوست داشتنی تر از خانه ای که به ازدواج آباد شود وجود ندارد و چیزی هم نزد خداوند مبغوض تر از خانه ای که در اسلام به طلاق خراب گردد نخواهد بود»
در پایان تأکید کرد: توکل به خدا، شناخت نسبت به خود و همسر و زندگی، نقش والدین در تشویق جوانان به ازدواج، تلاش دولت در جلوگیری از ابتذال و فساد اخلاقی و مُبلّغین دین، منبر و خطابه در آموزش آیین همسرداری، گسترش مراکز مشاوره،توجه به فرهنگ حجاب، پذیرش مسئولیت و احساس استقلال در مدیریت خانواده، توجه به ملاک های انتخاب همسر، آگاهی بخشی در مورد فرهنگ قناعت و ساده زیستی به مفهوم درک صحیح آنچه داریم و به موقع از آن استفاده کردن و اسراف ننمودن را از راهکارهای ازدواج آسان و جلوگیری از طلاق می باشد.
 

علی جاویدپناه
توسط: علی جاویدپناه 1397/02/01
ارسال نظر

نظرات

مشاهده تمام نظرات

ارسال یک نظر

اخبار آی تی

  • روبات روسی به فضا می رود

    روبات روسی به فضا می رود

    نخستین نمونه روبات شرکت دولتی «روس کاسموس» پیمانکار این طرح علمی و فضایی، قرار است سال 2019 برای آزمایش آماده شود. براساس برنامه ریزی صورت گرفته، روبات ویژه که انتظار می رود سال 2021 به ایستگاه فضایی بین المللی منتقل شود، توان انجام امور مختلف از جمله راهپیمایی و هدایت فضاپیمای باری بدون سرنشین را هم خواهد داشت.

    مشاهده مقاله
  • این پهپاد مین های زمینی را شناسایی و منفجر می کند

    این پهپاد مین های زمینی را شناسایی و منفجر می کند

    شاید زمانی که بسیاری از هم سن و سال های مسعود حسنی مشغول ساخت خانه های لگویی خود بودند، این جوان افغانستانی در فکر تکمیل اختراعی بود که در نهایت به نخستین نمونه اولیه پهپادهای یابنده و منفجر کننده مین های زمینی تبدیل شد. درادامه با تک شات همراه باشید

    مشاهده مقاله
  • به زودی ضربان قلب شما پسورد شما می‌شود

    به زودی ضربان قلب شما پسورد شما می‌شود

    به گفته محققین ضربان قلب شما می‌تواند جایگزین پسورد شما هنگام استفاده از لوازم الکترونیکی باشد.  محققان دانشگاه Binghamton راهی جهت حفاظت از سوابق سلامت جسمانی افراد را باستفاده از ضربان قلب افراد یافته‌اند

    مشاهده مقاله
  • لنزهای چشمی دوربین دار در راهند

    لنزهای چشمی دوربین دار در راهند

    سال‌هاست که محققان روی تلفیق سخت افزارهای کامپیوتری و لنزهای چشمی کار می‌کنند. اولین دستاورد در این زمینه نیز مربوط به تیم دانشگاه واشنگنتن در شهر سیاتل است که موفق شده‌اند نمونه اولیه یک مدار الکتریکی،یک دریافت کننده امواج رادیویی

    مشاهده مقاله
  • خرید با شارژ ایرانسل از «کافه بازار»

    خرید با شارژ ایرانسل از «کافه بازار»

    خرید نرم‌افزارهای موبایلی با شارژ ایرانسل در «کافه بازار» امکان‌پذیر شد.

    مشاهده مقاله

عضویت در خبرنامه

برای عضویت در خبرنامه کافی است نام و ایمیل خود را وارد کنید


👍 خبرنامه مردم سیلک

خبرنامه مردم شهرستان کاشان